Apple Inc. (AAPL) Still Gets A Thumbs Up From Gene Munster

Despite complaints that the company has not produced a truly new product in years, he believes innovation is ahead. Something the company creates in the next few years will cannibalize iPhone sales in the coming decade, making that product as alien to us as an iPod might be to a child growing up today.

Apple Inc. (AAPL) Still Gets A Thumbs Up From Gene Munster.

 

Anunțuri

Un comentariu

  1. Si eu sunt din ce in ce mai convins ca in laboratoarele din Cupertino se lucreaza asiduu la un telefon inovativ care va disrupe de jos, intai in emerging markets, Android. Poate fi un iPod nano cu sim dar fara apps (oricum marea majoritate a celor cu Android nu le folosesc), sau un Siri-phone fara ecran, sau cine stie ce. Dar oportunitatea e prea mare ca sa nu fie apucata.

    Si mai este o oportunitate imensa. iPhone a disrupt industria terminalelor si a computerelor, dar nu si pe cea a operarorilor. Dimpotriva, iPhone a sustinut modelul de business al acestora, mai ales cel din SUA (subsidii masive, contract pe 2 ani, abonament scump, churn cat mai mic). Industria terminalelor e de 300bn, cea a operatorilor peste 1tn. E drept ca operatorii au doua atu-uri: infrastructura (capex imens deja investit) si spectrul (obtinut la licitatii si regulat masiv).

    Pana acum, modelul de skimming i-a servit bine pe Apple, au obtinut profituri imense, mult peste asteptarile oricui, si si-au consolidat pozitia financiara si brandul. Sunt foarte curios cand vor porni atacul urmator, asupra unei industrii si mai mari. Tentatia exista cu siguranta, si daca cineva poate executa o asemenea disruptie, Apple poate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s