Oportunitate de profit 33% cu un spread aapl

Nu toata lumea trebuie sa fie lacoma si sa astepte profituri de 100+% din AAPL:). Mai devreme, m-am uitat la urmatorul spread pt Feb 2013.

Buy CALL AAPL 510 si SELL CALL AAPL 530. In momentul de fata, spreadul costa 15. La expirare, pe 15 Februarie, daca AAPL inchide peste 530, posesorul va primi 20 pt fiecare spread, adica un profit de 5$/spread (33%).

Daca vi se pare cam mic profitul, ganditi-va ca anualizat este de peste 180%.

Risk assessment:

La pretul actual de 575, numai o cadere de 8-9% pana in Februarie poate afecta profitul maxim al spreadului. dat fiind faptul ca pana in februarie, cel mai probabil aapl va inregistra incasari record pe trimestrul care se incheie in ianuarie, nici chiar spaima fiscal cliffului nu poate tine actiunea atat de jos pana in Februarie.

In cazul fericit si dorit in care AAPL are un nou raliu (dat fiind trend reversal si fundamentals), acest spread nu este foarte profitabil pt a specula acesta crestere, dar compenseaza prin siguranta pe care o ofera. Astazi Buffett a anuntat ca, crede ca fiscal cliff se va rezolva intr-un final, dar nu mai devreme de inceputul anului viitor, astfel ca actiunea poate suferi o cadere/stagnare pana atunci. In acest caz, cumpararea spreadului poate fi o varianta mai buna pt un investitor precaut care cauta un profit decent pt urmatoarele doua luni, fara a conta prea mult ce se intampla in jurul companiei sau bursa in general. Din punctul meu de vedere, worst case scenario, fiscall cliff nu se rezolva sau intra in vigoare, dar pe de alta parta pana in februarie, rezultatele din ianuarie vor cel putin mentine pretul actiunii in jur de 600.

Discolosure: I am long AAPL:) 

Anunțuri

Un comentariu

  1. Faina analiza frate. Si, cu o limita de 12-13 la ordinul de cumparare, un investitor care are rabdare poate sa creasca profitul la 54-66%, ceea ce suna mult mai tentant, cu riscuri inca si mai mici (si break-even-ul scade un pic).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s