Investitia anului?

Ce ziceti de o companie, pe locul 3 dar cu un plan (realist si care e depasit deja) sa devina in 2018 leader de piata in unul dintre cele mai mari sectoare economice ca venituri, care are P/E 4.69 (!!!) si care si-a crescut earnings per share asa:EPS

Compania e extrem de profitabila, creste atat organic cat si prin achizitii si si-a format un portofoliu incredibil de branduri ce sunt privite cu respect peste tot in lume. Mai mult, firma e europeana si actiunea ei a „suferit” destul din 2009 incoace, ar fi o candidata excelenta la pariul pe revenirea Europei:

Screen Shot 2012-12-03 at 20.34.36

Cum ar fi sa investiti in: Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, MAN, Porsche, Scania, Seat, Skoda, Volkswagen – toate lucrand impreuna la unison sub conducerea celor de la Porsche?

Daca suna prea bine pentru a fi adevarat, iata si problemele:

1. Actiunile se tranzactioneaza la Frankfurt, si sunt de doua tipuri: standard si preferred. Pe bursele americane exista ADR-uri, din nou standard si preferred, dar informatiile sunt putine si prost structurate, iar optiuni nu exista.

2. In iulie, compania dadea guidance pentru fiscal year 2012 similar ca 2011 (care a fost de exceptie). In mod ciudat, in noiembrie compania da un guidance negativ pentru FQ3, sau cel putin asa raporteaza Reuters.

In orice caz, Volkswagen pare o investitie excelenta pe termen lung. Who’s in?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s