Apple (AAPL) SVP Eddy Cue Cashes in $8.8 Million in Stock

Like a number of other Apple execs, such as Jony Ive and Tim Cook, Cue […] is likely selling the shares to avoid the U.S. government’s pinch on capital gains tax in fiscal 2013.

via Apple (AAPL) SVP Eddy Cue Cashes in $8.8 Million in Stock.

Sper ca asa e.

Se zvoneste ca impozitul pe capital gains va creste de la 15% in prezent la 40-45% (cel putin pentru cei care fac mai mult de 250.000/an, adica toti directorii Apple). Cum actiunile lor au fost primite/cumparate cu ani in urma, la preturi cu doua cifre, practic aproape intreaga valoare e capital gain, deci decizia lor e economica: vand acum si sunt taxati 15% in loc de anul viitor la 40-45%.

Deci pariaza ca Apple nu va mai creste, in urmatoarea perioada, semnificativ mai mult de 730-760 (584*1.25 sau 1.30). Ceea ce nu suna foarte bine, dar nici dramatic, poate s-a plictisit de prastie si nu mai vrea riscuri – pana la anul cand mai primeste 50.000 actiuni, si alte 50.000 in 2016 :)

Oricum lista de insideri care vand (si uneori cumpara) Apple tot timpul e mult mai mare, unii vand chiar in fundul gropilor, altora li se activeaza ordinele de stop automat, iar stirile astea sunt legate de pesimismul recent – in perioade mai bune nu apar astfel de stiri.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s