Could Apple Be Moving To Twice-Yearly iPhone & iPad Releases?

Could Apple Be Moving To Twice-Yearly iPhone & iPad Releases?.

Suna din ce in ce mai plauzibil. Daca e asa, e clar ca Apple devine compania lui Cook: eficienta, punctuala, gigantica, boring. Iar AAPL va creste cu 15-20% pe an, cu tot cu dividend.

Dar eu tot sper ca „aripa” Jony Ive sa ne surprinda cu ceva „insanely great” in primavara asta. Ce? Poate ceva legat de TV, poate o noua linie de iPhones sau poate chiar doua (Horace scrie: „@asymco: I would not be surprised if the rumored iPhone „mini” is accompanied in the market by a new iPhone „Pro” at a price higher than current.”). Sau poate ceva complet nou care va disrupe iPhone? In orice caz, numai o astfel de inovatie mai poate aduce AAPL la cresterile explozive din trecut.

4 comentarii

  1. Sa vedem. E clar ca Apple e in mijlocul unei tranzitii, iar pretul actiunii reflecta nesiguranta legata de directia si de rezultatul tranzitiei. Spre ce? Nu e clar deloc.

    Eu continui sa fiu optimist in capacitatile extraordinare ale oamenilor si in cultura insuflata de Steve, care, cuplate cu un angrenaj uns perfect de „tiparit bani” al lui Cook, ar trebui sa gaseasca noi raspunsuri extraordinare in anii care vin la problemele pe care inca nici nu le constientizeaza omenirea.

    Din punct de vedere al actiunii insa, probabil ca cel mai mare pariu al AAPL a fost revolutia computerului „la purtator”, al carui varf se atinge cel mai probabil in trimestrul pe care tocmai asteptam sa il raporteze. Si cum bursa reflecta asteptarile pentru urmatoarele 6 luni, e chiar potrivit faptul ca maximul de $705/actiune s-a atins in ziua lansarii iPhone 5.

    Va reusi Apple sa disrupa o noua industrie si sa culeaga profituri imense din asta? Eu sunt optimist: au atat de multe industrii „blocate” in metehne vechi pe care le pot simplifica si face mai elegante, cu iTV, iPay, iCar, iPrint3D etc. Insa asta dureaza (iPhone a explodat de-abia de la generatia a 4-a incolo si actiunea a atins varful la a 6-a). Nu mai e speculatia imediata din 2008-2012, ci arata mai degraba a investitie pe termen mediu-lung. Dar poate ca e si momentul sa trecem sa gandim lucrurile asa.

  2. Aferim, coane Razvane! La multi ani in 2013! Vad ca nici in vacanta nu te odihnesti… Este un comentariu cu care sunt 100% de acord! Pachidermul nu mai alearga zvapaiat prin jungla dand nastere la mini-cutremure, acum sta si rumega linistit. Intrebarea e cum ii place mai mult….

    1. Sunt convins ca in Cupertino o echipa lucreaza de zor la urmatoarea disruptie. Insa cand o vom afla si noi, si mai ales cand va ajunge sa conteze ca profituri fata de „pachiderm” ramane de vazut. E incurajator insa ca iPad creste mult mai repede decat a crescut iPhone la aceeasi varsta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s