Una calda, una rece; invataminte

Gamble-ul de aseara pe INTC a iesit excelent. Intel a raportat EPS mai bun decat consensus (dar -27% yoy) si a dat un outlook pe trimestru un pic sub asteptari si pe tot anul in-line. Dar cresterea din ultima luna l-a lovit, si dupa un +2-3% in minutele de dupa raport stocul a luat-o sensibil in jos, acum e -7% si probabil ca va mai cadea.

Pariul meu era insa prea mic ca sa merite sa fac „scale-out” cum ma gandisem initial, asa ca am inchis spread-ul:

Buy to close INTC feb. call 21
Sell to close INTC feb. call 22

platind 0.37/spread.

Deci aseara am incasat 0.73 (0.75-comisioanele), riscand (garantand cu) 0.27, si azi am platit inapoi 0.37, pentru un profit de 0.36, adica +133% in sub 24 ore. My personal record, so far.

Insa tot azi expira bull call spread-ul AAPL 540/550 de ianuarie, pe care l-am luat cu 3.32 in 31 decembrie. E way out of the money, il declar pierdut ;) si este, de asemenea, recordul meu negativ (e prima oara cand pierd 100% dintr-o pozitie).

Invataminte:

  1. Nimic nu e sigur, exista si dauna totala, asa ca un anumit nivel de diversificare e absolut obligatoriu pentru supravietuirea portofoliului;
  2. O strategie faina de gamble pe earnings este shortarea companiilor cu probleme care au crescut pana in anunt. Chiar daca beat estimates, daca n-o fac absolut stelar aproape mereu cad dupa rezultate;
  3. Cu fiecare deal, cu fiecare incercare, adaugam experienta si pricepere, si pana la urma ore din cele 10.000. Daca stim sa ne protejam portofoliul de „dauna totala”, chiar daca trecem prin perioade proaste prelungite si/sau pierdem bani pe care nu vedem cum ii mai putem recupera, pana la urma incepem sa ne pricepem atat de bine ca o majoritate a tranzactiilor vor returna profit, deci portofoliul va incepe sa creasca constant (cel putin vazut pe termen mai lung).

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s