Coursera credentials today, full Coursera-powered degrees tomorrow?

Barely a year into their existence, massive open online course (MOOC) providers, like Coursera EdX and Udacity, are starting to offer certificates that can be put toward university credit.

Coursera credentials today, full Coursera-powered degrees tomorrow? — Tech News and Analysis.

Eu tocmai am terminat saptamana 2 din cursul de Computational Investing oferit de prof. Tucker Balch de la Georgia Institute of Technology pe platforma coursera.org, si sunt extrem de incantat de video-uri, de quizz-uri, de forum, de interactivitate si mai ales de usurinta si confortul de a invata in ritmul tau, in timpul tau, de oriunde, folosind orice device.

E clar ca institutiile de invatamant (superior in prima faza) sunt disrupte, iar reactia lor este sa creasca tarifele incercand sa se izoleze in nisa de sus – si auto-condamnandu-se la irelevanta si faliment.

Dau toate exemplele astea de disruptie pentru ca ma fascineaza modul in care business-uri stabile, profitabile si puternice ajung sa fie ingenuncheate in cativa ani de noii veniti care, pe baza unui alt model de business si cu un produs inovativ ofera la inceput chiar mai putin decat „good enough”, adresandu-se mai ales „non-consumer-ilor” dar mutand criteriile competitiei – si in cativa ani ajung sa stapaneasca cea mai mare parte din piata, care explodeaza.

Daca identificam la timp disruptia si shortam incumbent-ii putem castiga imens. TomTom, Nokia, RIM, HP, Dell sunt companii care mai valoreaza acum pennies la dolar fata de cat valorau cu cativa ani in urma. Aici mi se pare ca exista o oportunitate fundamentala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s