Corralito – Capital control in Argentina in 2001

Corralito – Wikipedia, the free encyclopedia.

Cum credeti ca a inceput criza care a dus Argentina la faliment in 2001? Cu fixarea prin lege a monedei la paritate cu dolarul american, sau cu alte cuvinte cu intrarea intr-o „uniune monetara” cu o tara cu o economie mult mai dezvoltata si care dicteaza politica monetara.

Suna cunoscut?

Reclame

4 comentarii

 1. NU EXAGERA ! ACELASI LUCRU S-A INTAMPLAT SI CU MONEDA BRAZILIANA SI A AVUT UN SUCCES DEOSEBIT !
  SI SA NU UITAM CA BULGARIA S-A SALVAT PRIN LEGAREA LEVA DE MARCA GERMANA SI ULTERIOR DE EURO …

 2. Brazilia a abandonat de mult legatura 1-1 intre real si dolar:

  „Brazil pegged its currency, the real, to the U.S. dollar in 1994. However, after the East Asian financial crisis, the Russian default in 1998 and the series of adverse financial events that followed it, the Central Bank of Brazil temporarily changed its monetary policy to a managed-float scheme while undergoing a currency crisis, until definitively changing the exchange regime to free-float in January 1999.” – wikipedia

  Cat priveste Bulgaria, cred ca acolo efectul pozitiv (domolirea hiperinflatiei si a tendintelor de tiparirie populista de bani) din anii ’90 este contracarat acum de un efect negativ, care ii condamna la salarii mici si saracie vesnica. Numai asa puteau bulgarii, care sunt mult mai muncitori si mai putin hoti decat noi, ramane mereu la acelasi nivel cu noi.

  1. 1. Bulgaria fara aceasta legatura era de mult falita …Dar aceasta politica monetara singura nu poate rezolva toate problemele … Mai trebuie si alte politici complementare … 2. Brazilia este actualmente una din cele mai prospere economii emergente dupa ce ani de zile si-a legat moneda nationala de dolar ! Dar a aplicat si alte politici … Si in plus o astfel de politica monetara se aplica deobicei in perioade de criza …

   Sent from my iPhone Nic Dobre

   Pe 01.04.2013, la 20:53, Explore Investing a scris:

   > >

   1. Pana una alta 5 tari din zona euro sunt falite cu acte in regula (aplicatiile de bailout). Iar Brazilia a terminat-o cu peg-ul din 1999, inainte de tot miracolul economic. Poate si asta a ajutat la miracol… Azi 1$=2 reali. Daca ramanea 1=1 cat de competitivi ar mai fi fost?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s