Bitcoin is a Ponzi scheme: The Internet currency will collapse

Unless a bitcoin has value as a currency, it has no value at all, and its price in dollars will fall to zero. A regular Ponzi scheme collapses when people realize that earlier investors are being paid out of the investments of later investors rather than from the returns on an underlying asset. Bitcoin will collapse when people realize that it can’t survive as a currency because of its built-in deflationary features, or because of the emergence of bytecoins, or both. A real Ponzi scheme takes fraud; bitcoin, by contrast, seems more like a collective delusion.

Bitcoin is a Ponzi scheme: The Internet currency will collapse. – Slate Magazine.

Mi-e clar ca bitcoins se vor prabusi in valoare, ca orice schema piramidala, pentru ca oferta de bitcoins nu tine pasul cu cererea, facand-o o moneda deflationara si deci inutila pentru tranzactii comerciale.

si atunci intrebarea este: cat de sus poate bitcoin urca inainte de prabusire? Putem specula si noi cresterea, sau e deja prea tarziu?

 

 

Reclame

4 comentarii

 1. Atat timp cat cererea este mai mare, valoarea va creste in continuare. Problema va aparea cand intr-adevar beneficiarii vor constata inutilitatea monedei si cererea va fi depasita de oferta…
  Mie mi se pare extrem de riscant …

  1. Extrem de riscant, dar si extrem de profitabil, daca mai tine. 100$ investiti cu un an si ceva in urma ar valora azi peste 1 milion!!!

   Si am un feeling ca mai tine, ca trecem de 500$ si poate chiar de 1000$/bitcoin inainte de prabusirea finala.

   1. bitcoin nu e un ponzi. daca tu crezi ca e un ponzi inseamna ca nu stii definitia unei scheme piramidale.
    1. ponzi-ul e o investitie in care ti se promite garantat castiguri tot mai mari de pe urma alaturarii de noi persoane in sistem, pe cand bitcoin nu-ti promite nimic, e o piata pur speculativa in care pretul e determinat de volumul cerere-oferta nimic mai mult.
    2. ponzi-ul are in spate un controller central care profita din alaturarea unei noi victime la sistem.
    3. bitcoinu nu are o banca centrala sau o persoana in spate care sa „printeze” noi bitcoin
    4. exista numeroase discutii legate de aspectul deflationar al bitcoinului cu numeroase concluzii referitor la aceasta non-problema. google it

    Referitor la subiectul daca o sa pice sau nu, nu stie nimeni viitorul. Dar daca nu bitcoin, ceva referitor o sa ajunga banu’ viitorului. Garantat.

   2. Articolul da si asemanarile si deosebirile dintre bitcoin si o schema piramidala.

    Nu toate schemele piramidale promit castiguri garantate – vezi fondul de investitii al lui Madoff.

    Iar daca „Satoshi Nakamoto” si-a pastrat primii bitcoins pana acum, e clar ca a profitat imens din alaturarea noilor cumparatori la schema, fiindca l-au facut multimilionar.

    Si de ce spui ca aspectul deflationar e o non-problema? Orice moneda care se apreciaza rapid tinde sa fie tezaurizata in loc sa circule, ceea ce defeats its purpose. Si cu siguranta bitcoin e moneda cu cea mai rapida apreciere din istorie. Daca tu vinzi pizza pe 0.1 bitcoins si a doua zi dupa ce i-ai incasat vezi ca s-au dublat in valoare ce faci, ii platesti mai departe? Sau ii pastrezi ca sa speculezi cresterea lor?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s