Fed’s Kocherlakota: Low rates may last 5-10 years

Fed’s Kocherlakota: Low rates may last 5-10 years – MarketWatch.

Rock on, Wall St. Fed is the wind beneath your wings.

Acum serios, ma intreb care e planul cel mare. Cu dobanzile la zero si QE-uri care umfla in continuare preturile activelor, prapastia dintre bogati si saraci creste in fiecare zi, o data cu profiturile si forta de negociere a corporatiilor in fata angajatilor.

Si cum angajatii devin tot mai putin necesari (din cauza evolutiei tehnologice) si tot mai productivi, acest dezechilibru intre patroni si angajati/someri creste.

Oare planul e accelerarea tranzitiei spre revolutia care incheie capitalismul? Sau cei care conduc lumea n-au nici un plan?

9 comentarii

 1. PLANUL E SIMPLU: E FACUT DE CEI BOGATI PENTRU EI INSASI ! REVOLUTIE DIN ACEST MOTIV NU O SA APARA : SOCIETATEA SE AUTOREGLEAZA ! NU MAI SUNT TIMPURILE DINAINTEA PRIMULUI SI CELUI DE-AL DOILEA RAZBOI MONDIAL ! ASA S-A INTAMPLAT SI IN 1968 CAND A FOST O CRIZA GLOBALA, ASA S-A INTAMPLAT SI IN 1989 CAND A FOST CRIZA PARTIALA (A CADERII COMUNISMULUI !

  1. Terorismul e doar cea mai vizibila fata a nemultumirii populare. Dar nu cred ca poate exista auto-reglare cand somajul va ajunge la 20-30-50%… pana nu se ofera un nou model de repartizare a resurselor in societate (pe o baza diferita decat munca) cred ca crizele se vor tine lant.

   1. NU SUNT DE ACORD CA TERORISMUL E FATA NEVAZUTA A NEMULTUMIRII POPULARE !!! E ADEVARAT CA MASELE SUNT CARNEA DE TUN DAR ASTA NU ARE DE A FACE CU POPULATIILE EDUCATE ! TERORISMUL ESTE FIE DE NATURA RELIGIOASA, FIE DE NATURA POLITICA, FIE MEDICALA !!! IN COVARSITOAREA LOR MAJORITATE CONDUCATORII TERORISTII PROVENEAU DIN FAMILII EXTREM DE BOGATE, ERAU EDUCATI, ETC. VEZI CAZURILE LUI BIN LADEN, CARLOS SACALUL, CHE GUEVARA, KIM IR SEN, BDIGAZILE ROSII, ETC
    CAND SUNT NEMULTUMIRI POPULARE CONDUCATORII RASAR DIN MIJLOCUL ACESTORA SI SUNT LA FEL DE SARACI CA ACESTIA !!! IAR NEMULTUMIRILE POPULARE AU CERINTE ECONOMICE ! TERORISMUL ARE PREPONDERENT CERINTE POLITICE !!!

   2. SI INCA CEVA : SOMAJ DE 20-30-50% ESTE DEJA AZI (VEZI IN EUROPA CAZURILE SPANIEI SI PARTIAL GRECIEI SI VOR URMA RAPID SI ALTELE !!!). IAR ALT CRITERIU DE REPARTIZARE DECAT MUNCA A PROPUS COMUNISMUL ! FIECARUIA DUPA NECESITATI … SI IATA UNDE A AJUNS…

   3. N-a fost comunism nicaieri, doar socialism, care e o prostie. Dar ti se pare sustenabila situatia din Grecia, Spania si cele care vor urma rapid? Poti sa le amani datoria cu cate 7 ani din cand in cand dar fara politici monetare expansioniste si fara inflatie nu vei restarta niciodata economia..

   4. NU CRED CA TOTUL SEV REZOLVA CU POLITICI MONETARISTE … DIN PACATE NU CUNOSC CUM SE POATE REZOLVA SITUATIA ACTUALA ! POATE DOAR PRINTR-UN MIX DE POLITICI CARE VIZEAZA:
    – CONTROLUL NATALITATII
    – APROPIEREA TARILOR DIN PUNCT DE VEDERE ECONOMIC SI MAI ALES AL PRODUCTIVITATII
    – CRESTEREA MASIVA A CERCETARII STIINTIFICE CARE SA DUCA LA NOI OPORTUNITATI
    DIN PACATE TOATE ACESTEA AU EFECT DOAR PE TERMEN LUNG …
    POATE SINGURA SALVARE AR FI STATELE UNITE ALE LUMII IN CARE PROBLEMELE SOCIALE SA FIE REZOLVATE GLOBAL !!!
    E O PROBLEMA MULT PREA GREA SI CARE IN OPINIA MEA NU SE VA REZOLVA PREA USOR !!!
    DAR IN NICI UN CAZ COMUNISMUL NU E O REZOLVARE !!! ACEST LUCRU E CERT ! COMUNISMUL E IMPOTRIVA NATURII OMENESTI !!!

   5. :) si cum convingi bogatii sa intre in uniune fiscala cu saracii, de bunavoie? Nu vezi ca nici la nivel european unde deja e uniune vamala si moneda unica iar nivelul de trai, productivitatea si valorile sociale sunt convergente nemtii nu accepta nici macar mutualizarea datoriilor? D’apai rezolvarea problemelor sociale la nivel global… Nu cred ca asa ceva se va putea obtine fara revolutie. Si cum sistemul actual se dovedeste tot mai instabil si nesustenabil, cred ca revolutia cea mare vine. Doar ma mir ca politicile actuale, care adancesc prapastia dintre bogati si saraci, imping inconstient lumea spre asta, in loc sa incerce pastrarea status quo-ului cat mai mult timp posibil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s