My take

Tata:

LUCRURI INCREDIBILE :

– AURUL SUB 1400 DOLAR/UNCIA

– ACTIUNEA GOOGLE : 915 USD/ACTIUNE

– PARITATEA EUR/USD 1,289

– ACTIUNEA APPLE IN CADERE LIBERA 428 USD/ACTIUNE

CE SE INTAMPLA CU APPLE CARE SE INDREAPTA CU PASI MARI SPRE MINIMUL ANUAL (385) ???

Eu:

Franta si cu ea zona Euro au intrat oficial in recesiune. De aici intarirea dolarului si poate si nitel scaderea aurului. Iar Rusia a anuntat ca se gandeste sa modifice rezervele (in sensul de a vinde din aur).

Google isi continua marsul triumfal dat de castigarea increderii investitorilor ca pretul reclamei nu scade la trecerea pe mobil. Plus Android devine disruptiv si in wearable/wild form computers, care vor exploda, vezi Raspberry Pi (un computer care costa $30-40, cat o carte de credit dar mai gros). Eu sunt sceptic insa in privinta actiunii, iar ieri am facut ceva banuti (suma mica insa) shortand-o.

Cat priveste Apple, ar fi bine sa tina pragul de 420. Dar e posibil sa nu se intample asa. Depinde cat de agresivi sunt cu programul de buyback, pentru ca pana in toamna nu mai au nimic (bun) de anuntat, ci dimpotriva. Cred ca cresterea actiunii se va relua in august. Pana atunci, rabdarea este o virtute :)

De ceva vreme, totul merge invers decat normal. Bancile, MSFT, HPQ, NOK, DELL, BBRY cresc desi ar trebui sa scada; GOOG si AMZN au P/E ametitoare si nimeni nu se sperie (ce-i drept pe fondul QE care pompeaza bani in ele); AAPL scade desi a ajuns deja prea jos. Acest trend nu poate continua la infinit. Astept cu rabdare momentul reversarii trendului si voi paria mai ales pe caderea celor care nu merita sa fie unde sunt acum, in primul rand MSFT dar si GOOG si AMZN. Si mai ales Samsung, care nu mai are nimic in maneca fiindca Apple nu le-a mai dat nici un model nou de copiat, a crescut spectaculos in anul precedent (deci ii va fi greu sa mentina ritmul de crestere) si al carui S4 a ajuns sa fie bloated cu softuri inutile/greoaie/duplicat incat sa primeasca o versiune „curata” produsa de Google cu Androidul standard.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s