x3 in 3 saptamani. Hedging cu VIX

Contul meu de la Interactive Brokers s-a triplat in ultimele 3 saptamani, incepand cu caderea MSFT si continuand cu cresterea AAPL. Pacat ca sumele nu sunt super-spectaculoase, dar performanta ramane si imi reda increderea in deciziile mele de investitii. A fost o perioada excelenta.

Aveam un bull call spread way out of the money pe Apple, pentru ianuarie, luat cu mult timp in urma. A crescut frumos, procentual, in ultimele saptamani, dar ca valoare a ramas destul de jos (e vorba de call 600-950). Asa ca am rascumparat 950-urile si am vandut 610-uri, practic incasand 90% din valoarea spread-ului (cei 90% care au sanse minime sa se intample) dar lasand inca spread-ul in joc.

Cu banii obtinuti, simt ca a venit momentul sa fac un pic de hedging, fiindca piata e la un nou maxim istoric si VIX (indicele volatilitatii pietei, sau „fear index”) e la un minim istoric (in jur de 12). Initial acum cateva zile, cand VIX era 13, am cumparat un bull call spread pe VIX cu expirare in septembrie, 13-16. Insa, asa cum m-a sfatuit Cosmin, am realizat ca nu fac decat sa imi limitez sansa de protectie (sa imi „protejez protectia”) asa ca am rascumparat ieri (in profit) call-urile de 16 si am mai cumparat call-uri de 13.

Go AAPL! Go GBU! Go CPN! Jos MSFT!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s