Doua noi iPhones, nimic surprinzator decat poate pretul lui 5C

http://www.apple.com/iphone/

iPhone 5S are performanta dubla, 64-bit, camera mai buna, senzor amprente (folosit in loc de passcode si parole), trei culori (+gold). La aceleasi preturi ca vechiul 5, care dispare.

iPhone 5C are continut de 5 plus camera FaceTime HD mai buna si mai multe benzi LTE dar e invelit in plastic fin in 5 culori, si costa, surprinzator, in SUA 99$ cu abonament (ca fostul 4S).

iPhone 4S ramane si el, free cu contract in USA, in locul vechiului iPhone 4. NTT DoCoMo, cel mai mare operator din Japonia, e in sfarsit adaugat, si se lanseaza toate in 10 tari peste 10 zile, inclusiv, pt prima oara, China.

Maine mai urmeaza un anunt in China, care va fi cel mai probabil legat de semnarea contractului cu cel mai mare operator din lume, China Mobile, care are 740 milioane de useri (!!!).

Actiunea a luat-o semnificativ in jos (a atins si 490.66, acum si-a mai revenit la 496) si daca n-ar fi anuntul de maine s-ar mai duce in jos, pe dezamagirea legata de pretul mare al lui 5C. Vom vedea maine cat costa un 5C si chiar un 5S pe China Mobile, ar putea sa fie mai ieftine fiindca nu sunt compatibile cu LTE-ul din USA/Europa/Japonia deci e mai greu sa fie smuggled in.

Din punct de vedere al vanzarilor, lansarea va fi fulminanta pentru ca va fi cerere, mai ales feminina, si pt noul 5C (care e sexy si gol si in carcase), e prima data cand China intra in primul val, si pentru ca China Mobile si NTT DoCoMo vor aduce mult pent-up demand. Trimestrul urmator (oct-dec) vanzarile vor fi iar foarte bune, pentru ca cei care au luat 4S acum doi ani ajung la maturitatea contractelor si pot schimba telefonul, si pentru ca China va contribui masiv fiind in primul val. Ma ingrijoreaza insa primul trimestru din 2014, cand comparatia cu 2013 va fi mai dificila, din cauza Chinei care va ajunge deja la echilibru.

Dar pana una alta astept rezultate foarte bune la pre-orders si dupa weekend-ul de lansare, cuplate cu o marja care ramane sus. Go AAPL!

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s