Celalalt miner al tarii :)

Carpathian Gold Inc. 

CPN e o companie canadiana de minerit care are aproape terminata o cariera de aur open-pit in Brazilia, de unde va incepe sa extraga inca din trimestrul curent cam 100.000 uncii de aur pe an pentru 7-8 ani, care ar trebui sa ii ofere un EBITDA de 61M/an si un payback period pentru capitalul investit de 3 ani la 1250$/uncie. Partea frumoasa e ca managementul a vandut deja in avans productia pe primii doi ani la 1600$/uncie la inceputul anului.

Actiunea a fost lovita masiv de scaderea pretului aurului si in ultima saptamana de asocierea cu GBU, fiindca detine si o licenta de explorare si face studii de pre-fezabilitate la Rovina/Colnic/Ciresata, la vreo 20 km de Rosia Montana, unde propune doua exploatari open-pit si una in adancime folosind flotare.

Lasand la o parte afacerea din Romania, cred ca CPN va exploda de indata ce va incepe sa produca aur in Brazilia, ceea ce va fi cat de curand. Curat value investing!

Reclame

Un comentariu

  1. Dupa ziua de azi exista mari perspective ca impactul privind ROSIA MONTANA ! Noaptea asta poate fi hotaratoare !!! Ponta si Sova au iesit pe TV si au prezentat detaliile contractului !!! In final Sova a afirmat ca e un contract foarte bun si ca el ar vota , daca ar fi vot liber (nu cu partidul) , favorabil proiectul !!! Ponta a evitat un raspuns transant dar a plecat urgent la discutii cu Crin Antonescu !!! Foarte interesant ce va urma !!!

    PS Stii cine se opune cel mai tare ? BLAGA !!!

    Sent from my iPhone Nic Dobre

    Pe 12.09.2013, la 17:15, Explore Investing a scris:

    > >

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s