Shorting MSFT. Episodul 3

Ieri am intrat din nou short pe MSFT, cu o mica pozitie speculativa, astfel:

Buy to open MSFT PUT 32 Nov. 2013 @ $0.51

Ideea mea este ca demiterea lui Ballmer, dupa 13 ani in care a gresit strategic de multe ori dar a adus consistent tot mai mari profituri in contul companiei, este un semn clar ca profiturile au inceput sa cada. Vreau sa speculez rezultatele din octombrie, care cred ca vor fi sub asteptari, si/sau un eventual anunt premergator/oferit o data cu rezultatele privind declinul EPS si/sau costuri de reorganizare.

Primele doua short-uri MSFT mi-au adus +62% si +27%, folosind bear call spreads. De data asta, am optat pentru un naked put out of the money, mult mai riscant si potential mai profitabil, care deja intra-day imi ofera +24%. Dar trebuie sa am grija cand ies din el, fiindca pretul lui e numai si numai time value care se erodeaza in fiecare zi.

In perioada urmatoare imi propun sa caut sa intru pe o pozitie mai semnificativa si pe termen mai lung de shortare a MSFT, pentru a prinde lungul declin al companiei dat de disruptia PC-ului. Cred cu tarie ca strategia actuala de „devices and services”, cumpararea telefoanelor Nokia si continuarea flop-ului Surface, cu toate ca sunt miscarile potrivite pentru a lupta cu disruptia, vin prea tarziu si din partea unei organizatii prea „batrane” pentru a avea vreo sansa de succes. Cu toate ca nu cred ca MSFT va urma imediat soarta Nokia sau BlackBerry, dau pronostic MSFT sub $20 in 2-3 ani. Si vreau sa profit serios din acest trend.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s