Idei dupa o zi de brainstorming cu Cosmin

Iata cateva idei de speculatii pentru earnings season care incepe in curand:

1. Intrat long AAPL in orice groapa inainte de earnings. Pe baza anuntului de lansare a noilor iPhones si a notei trimise la SEC, estimez ca atat earnings cat si guidance vor fi foarte bune. Nu ma astept la tasniri spectaculoase, dar o crestere de +2-5% poate fi speculata frumos cu un bull call spread. De pilda, azi un bull call spread 460/500 de noiembrie ar costa cam 21, deci ar avea potentialul sa aproape dubleze banii la 500 (+2%) cu break even la 481 (sub pretul curent). Sau, mai agresiv, un BCS 490/500 ar costa $4.3, cu potential de +132% si break even la 494.30. Dar as mai astepta cateva zile, sa lasam drama cu debt ceiling sa sperie serios pietele si sa duca pretul de intrare mai jos.

2. Short ZNGA. Zynga e o companie de doi bani, incapabila sa execute (cu app-ul Chess with friends, pe care nu l-au mai actualizat pentru ecranul lung al iPhone 5 in ultimele 15 luni, au asteptat cele 3 luni de beta iOS7 desi stiau din prima zi ca e incompatibil, si au mai lungit-o inca o saptamana dupa lansarea iOS7, timp in care si-au pierdut o multime de clienti. Cand in sfarsit au actualizat-o au lasat spatiu gol acolo unde a „crescut” ecranul, si asta numai pentru ca Apple ii forteaza, de un an, pe dezvoltatori sa aiba interfata optimizata pentru ecran lung). In plus, a crescut cu 35% in ultima luna fara nici un rost (decat ca au un CEO nou, care a lucrat la Microsoft la Xbox inainte). Vad cadere la rezultate, as folosi un put naked de $3.50 cat mai scurt, dar trebuie vazut in ce zi anunta rezultatele pentru a ne asigura ca nu expira inainte put-ul.

3. Shortat TSLA, daca azi inchide sub 175, ceea ce ar confirma tehnic iesirea din benzile de crestere (reversarea trend-ului). Tesla e „priced to perfection” si analistii incep sa o downgrade pe baza valuation-ului prea mare. Greu de spus insa pe ce perioada si ce strategie sa folosim, optiunile sunt destul de scumpe si necesita o cadere semnificativa pentru a deveni profitabile.

4. Straddle JCP. JCPenney este la un minim istoric, dupa ce planul de reorganizare al lui Ron Johnson, fost VP Retail la Apple, a dat gres. Compania a pierdut in ultimul trimestru echivalentul unui sfert din market cap-ul actual. Sunt datori pana peste cap si se indreapta cu pasi repezi spre faliment. Sau preluare. Oricum, intr-un fel sau altul stocul se va misca. As lua un call si un put at the money (adica as face un straddle) care plateste daca actiunea o ia semnificativ in sus sau in jos. De pilda, pentru ianuarie un Call+Put de $9 ar costa sub $3, deci breakeven ar fi sub $6 sau peste $12. Sau mai bine as lua un call de $10 cu 0.98 si un put de $8 cu 1.11, adica cost de $2.10 si breakeven sub $5.90 sau peste $12.10 – dar rata de profit semnificativ mai mare.

5. Si evident, shortat MSFT (dar asta eu deja am facut-o). Microsoft e intr-o perioada tulbure, marcata de disruptia PC-ului, de esecul tabletelor Surface si (cel putin partial) Windows 8, de reorganizare cu schimbarea strategiei, de cumpararea unui producator falit de telefoane (Nokia), de demiterea CEO-ului, de cautarea febrila a unui nou CEO, de rebeliunea unor investitori impotriva chairman-ului Gates etc. Multe din miscarile astea au probabil ca sursa rezultatele sub asteptari din trimestrul curent – iar altele se vor reflecta in guidance-ul scazut pentru trimestrul urmator. Si totusi, actiunea nu reflecta aceste tulburari, ci se incapataneaza sa ramana aproape de maximul ultimilor 10 ani. Microsoft este o companie inca extrem de profitabila dar care asista neputincioasa la plecarea pietei de sub ea. La $34 are un P/E de peste 13, deci e evaluata mai bine ca AAPL ceea ce e complet anormal. Eu o vad sub $20 in 2-3 ani, pe modelul BBRY/NOK. Dar vad o prima cadere semnificativa (probabil spre 30) la earnings-urile curente. Eu am naked PUT 32 de noiembrie, care costa acum 0.42, si imi propun sa initiez o pozitie naked PUT de iulie 2014 sau ianuarie 2015, out of the money (cu strike la 30 sau 28), din care sa ies mult inainte de expirare.

Daca aveti si alte idei, va rog sa le turnati in comments. Multumesc.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s