Daring Fireball: On Google’s Acquisition of Nest

Google now has a division with a remarkable consumer hardware track record. Nest and Fadell now have the financial resources to work faster. Money doesn’t solve scaling problems, but the actual solutions to scaling problems always cost money. Google’s Nest acquisition has very little to do with selling thermostats and smoke detectors in particular. Instead, it’s about Google having the ability to do consumer hardware right, in general. Daring Fireball: On Google’s Acquisition of Nest.

Opa. Google plateste 3 miliarde ca sa il aduca in echipa pe „parintele iPod-ului”. Ramane de vazut daca va fi capabil sa il utilizeze pentru produse hardware profitabile la scara mare.

Cum spunea Horace Dediu intr-un podcast recent, problema noastra cu Google e ca e o dictatura fara o cultura, care se duce unde o impinge in acest moment dictatorul curent. Daca oameni ca Fadell vor fi promovati si ascultati, in timp cultura Google se va defini si slefui astfel incat dictatura opaca sa se transforme intr-o democratie, chiar autoritara la inceput, dar in care exista voci separate si dezbateri pe ideile CEO-ului. Ceea ce nu poate fi decat bine, fiindca Page nu e Steve al nostru, nu a demonstrat viziunea lui si capacitatea de a instala o cultura clara care sa defineasca Google.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s