The case to short YHOO

Stock Quote YHOO.

Yahoo e un dinozaur din alta epoca. La inceputul Internetului, in anii ’90 cand site-urile erau rare si navigarea printre ele era lenta, Yahoo s-a impus rapid ca o colectie in continua crestere de link-uri, un director care la un anumit moment isi propunea chiar sa fie universal. Cand a ajuns imens, bloated si greu de navigat a fost disrupt prompt de Google cu a lui cautare minimalista. Apoi s-a tarat in ultima decada, ramanand in viata doar datorita serviciului de mail din care e greu sa te muti (nu exista portabilitate) si a parteneriatului strategic cu Apple la lansarea iPhone.

In urma cu cativa ani un Yahoo in deriva a angajat-o pe Marissa Mayer de la Google ca CEO. Tipa a adus ca nr 2 un alt angajat Google pe care il platea chiar mai bine decat pe ea. Saptamana trecuta insa tipul a fost dat afara pentru ca nu a avut rezultatele scontate in a atrage reclama platita.

Trendul actual, de dublare in 8 luni, e complet nesustenabil, actiunea e mult prea scumpa si probabil ca earnings-urile urmatoare vor marca inceputul caderii. Ovidiu zice ca e momentul sa il shortam. Ne bagam?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s