Apple: The Next 2 Months Are Critical

Summary

Upcoming earnings report may be more about Q3 guidance than Q2 results.

A larger capital return plan may be coming, but may be brushed off if growth concerns remain.

A sign of future potential may unlock a depressed valuation.

Apple needs more than just new iPhones and iPads.

via Apple: The Next 2 Months Are Critical.

Parerea mea e ca habar n-avem ce ne va anunta Apple si cu atat mai putin cand o va face. Ar putea veni peste o saptamana cu un produs revolutionar si actiunea ar sari masiv, „unlocking a depressed valuation”. Sau ar putea sa se lungeasca pana in toamna fara produse noi, si atunci actiunea va cadea clar inapoi sub $500.

In lipsa unei lansari, eu imi propun sa vand inainte de earnings-urile din aprilie call-uri de ianuarie 600 pentru a inchide spread-ul cu call-urile de ianuarie 500 pe care le am – locking some of the profits.

Apoi, daca actiunea cade semnificativ imediat dupa earnings, imi propun sa cumpar leaps de 2016 cand se confirma vreun suport fibonacci.

Pentru cei care au actiuni, eu as sta linistit. Turbulentele astea de zi cu zi nu conteaza in marea schema a lucrurilor, si cel mai probabil ca in 2016-2017, cand noile produse care se lanseaza in curand isi vor dovedi potentialul, vom rade de cat de tematori eram de soarta lui Apple in 2014. Apple are un suport cat se poate de serios dat de valuatia mica, de dividend si de programul de buyback, si nu poate cadea semnificativ. Iar potentialul de upside este limitat doar de imaginatie.

A propos, stiati ca industria telecom (adica operatorii de telefonie) e de cateva ori mai mare (ca incasari) decat industria de telefoane mobile (producatorii)?

5 comentarii

 1. Mie mi se pare normal ca incasarile industriei telecom sa fie mai mari si mai ales INTINSE PE O MAI LUNGA PERIOADA SI MAI ECHILIBRATE (adica variatii mai mici ale incasarilor) !

  Sent from my iPhone Nic Dobre

  >

  1. E vorba de incasarile anuale. In medie, cei 3.7bn de utilizatori de mobil din lume cheltuie cam 300-350$/an pe servicii de telefonie si doar cam 70$/an pe telefoane.

   Asta inseamna, cel putin teoretic, o oportunitate imensa pentru Apple de a disrupe o industrie mult mai mare decat cea din care isi trage acum majoritatea profiturilor.

 2. Evident ca stiam de faza cu operatorii si producatorii, din experienta directa ;-).
  Sincer, nu cred in migrarea producatorilor inspre operatori, daca la asta te referi. They are worlds appart in many ways…

  1. Ah chiar! Interesant!

   Nici eu nu cred in Apple operatorul cu antene si huge capital costs, dar exista o oportunitate in a disrupe si muta tot mai multa valoare in value chain catre producator. De fapt asta s-a intamplat si pana acum, de la lansarea iPhone, si cred ca Apple mai poate veni cu alte idei disruptive pentru operatori care sa mute mai multa valoare catre ei (asa cum au fost App Store, FaceTime sau iMessage).

   T Mobile USA ofera free 2G roaming worldwide iar Amazon ofera free 3G book downloads worldwide pe Kindles. Facebook are tari si operatori cu care ofera free Facebook access pe mobil. Dupa voce (prin VoIP) si SMS, iata ca si accesul la date (mai ales costurile exorbitante din roaming) se democratizeaza. Ce altceva mai poate fi wrestled from carriers?

   1. Sa stii ca trecerea din domeniul productiei in cel al serviciilor nu e chiar o raritate nici la colosi ! Astfel MANESMANN a fost un colos in industria siderurgica (tevi) iar azi e un colos in domeniul turismului !!! Asa ca nu se stie niciodata … Afacerea e afacere iar cel mai mult conteaza profitul !!!

    Sent from my iPhone Nic Dobre

    >

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s